Çanakkale’de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem, Ezine ilçesinde merkez üssü olarak kaydedildi. Deprem İstanbul ve çevre illerden de hissedilirken, AFAD Deprem Dairesi sarsıntının derinliğini 10.23 kilometre olarak belirledi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıkladı.

Depremin etkileri hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saha çalışmalarının başladığını ve şu an için olumsuz bir durumun olmadığını belirtti. AFAD’dan yapılan açıklamada da, Ezine ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığı ve saha tarama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Deprem uzmanı Sümer, Şanlıurfa’da inceleme yaptıkları Atatürk Barajı için endişe edecek bir durum olup olmadığını açıkladı. Sümer, barajın deprem riskini araştırdıklarını belirtti.

Saha çalışmaları devam ederken, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten yetkililer, olası acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi’nin hizmette olduğunu ve gelişmelerin yakından takip edildiğini vurguladılar. Depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla gerekli önlemlerin alındığı ve sürecin titizlikle yönetildiği belirtildi. Allah’tan ülke ve milletin afetlerden korunmasını dileyen yetkililer, vatandaşların güvenliği için çalışmaların sürdüğünü ifade ettiler.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir