Ahmet Cerrah: Arama-Kurtarma Kahramanı

Ahmet Cerrah, Artvin’in Yusufeli ilçesinde yaşanan bir kaza sonucu kaybolan mühendislerin arama-kurtarma çalışmalarına katılmaya karar verdi. Bu karar, onu hayatını kurtarmaya adamış bir gönüllü haline getirdi. Cerrah, aldığı eğitimlerle Sürmene Arama-Kurtarma Derneği’ni kurdu ve bölgede birçok hayatı kurtardı.

Kalp krizi ve beyin kanaması gibi sağlık sorunlarıyla mücadele eden Cerrah, geçirdiği ani rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Cenazesi Sürmene’de düzenlenen törenle toprağa verildi.

Cerrah’ın arkadaşları ve ailesi, onun herkesin yardımına koşan, cesur ve özverili bir insan olduğunu vurgulayarak onu çok sevdiklerini belirttiler.

Ahmet Cerrah, deprem bölgelerindeki arama-kurtarma çalışmalarında cesareti ve özverisiyle tanınan biri olarak anıldı. Kendinden başka hiç kimseyi darda bırakmayan, sahipsiz hayvanlara yardım eli uzatan Cerrah, Sürmene halkı tarafından büyük bir saygı ve sevgiyle anıldı.

Ahmet Cerrah’ın ölümü, Sürmene ve çevresinde büyük bir üzüntü yarattı. Onun anısını yaşatmak ve onun gibi özverili insanları anmak için Sürmene Arama-Kurtarma Derneği çalışmalarına devam edecek.

Ahmet Cerrah, geride bıraktığı iz ve yaptığı yardımlarla unutulmayacak bir insan olarak anıldı. Mekanı cennet olsun.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir