AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen İnsan Hakları Eğitim Kampı programı, Kocaeli’de devam ediyor. Program, bakanlar, basın mensupları ve akademisyen konukların katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Kampta gençlerle bir araya gelen Bilal Erdoğan, Türkiye’nin gelişimini vurgulayarak eğitim, ekonomi, teknoloji ve sağlık alanlarındaki ilerlemeleri örneklerle anlattı. Kovid-19 salgını, deprem ve EYT konularına da değinen Erdoğan, “Seçimsiz bir süreç, enflasyonu yenmek ve ülkeyi daha da büyütmek için önemli bir fırsattır.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ekonomik dengenin sağlanması ve gelir adaletinin artırılması gerektiğini belirtirken, sosyal devlet anlayışının önemine vurgu yaptı. Gençlere dünyanın gerçekliklerini iyi anlamalarını tavsiye eden Erdoğan, yabancı düşmanlığına karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Uluslararası öğrenci konusuna da değinen Erdoğan, Türkiye’nin üniversite imkanlarının çok üst düzeyde olduğunu ve bu öğrencilerin ülkelerine dönüp Türkiye’yi temsil ettiklerini belirtti.

Erdoğan, gençlere kitap okumalarını tavsiye ederek, farklı düşünce büyüklerini okumalarını önerdi. Türkiye’nin güçlenmesinden ve kendi kararlarını veren bir ülke olmasından bahseden Erdoğan, Batı medeniyetine olan bağımlılığın gereksiz olduğunu ifade etti.

1990’lı yıllarda yaşanan olaylara da değinen Erdoğan, Türkiye’deki hak mücadelesini tek başına verenlerin başında geldiğini söyledi. Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın da katıldı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir