Son günlerde artan karavan şikayetleri üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi harekete geçiyor. Darıca, İzmit, Kartepe, Gölcük ve Karamürsel ilçelerinde park edilen çok sayıda karavanın uzun süreli olarak kaldığı ve vatandaşların park alanı bulmakta zorlandığı belirlendi.

Bu duruma çözüm olarak, Darıca Millet Bahçesi A otoparkı, Gölcük Değirmendere sahil şeridi, İzmit Cumhuriyet Mahallesi Gazi Sokak, Kartepe Eşme Mahallesi sahil şeridi, Karamürsel Altınkemer düğün salonu otoparkı ve Tepeköy Mahallesi Kordonboyu Caddesi’ne karavan park etmek yasaklandı. Yasağın 12 Ağustos Pazartesi günü başlayacağı açıklandı.

Ayrıca, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ana binasının arkasındaki otopark alanında düzensiz parklanmayı engellemek için belirli alanlar "Geçici Karavan Park Alanı" olarak belirlendi. Diğer alanlarda karavan park etmek yasaklanırken, Kocaeli genelinde karavan park alanı ihtiyacını karşılamak için proje çalışmaları devam ediyor. Bu gelişmelerin detayları için aşağıdaki bağlantılara göz atabilirsiniz:

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir