İstanbul’da eğlence mekanında yaşanan şok edici olaylar ve Bakan Yerlikaya’nın açıklamaları

İstanbul Beyoğlu’nda bir eğlence mekanında 3 kadın müşteri ile işletme görevlileri arasında çıkan kavganın sebebi ortaya çıktı. Bu olayın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da bir açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından, emniyet ve jandarma ekiplerince gerçekleştirilen trafik denetimleriyle ilgili verileri paylaştı. 25 Temmuz-1 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılan denetlemelerde 2 milyon 526 bin 729 aracın kontrol edildiğini belirtti.

Denetlemeler sonucunda 246 sürücünün, mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullandığı ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazlar (çakar) nedeniyle işlem yapıldığı bilgisini paylaşan Bakan Yerlikaya, ayrıca hız ihlali yapan 120 bin 218, periyodik muayenesi yapılmamış 24 bin 968, emniyet kemeri kullanmayan 18 bin 319, sürücü belgesiz araç kullanan 15 bin 88 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 691 araca/sürücüye de işlem yapıldığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, trafik kurallarına uyma ve aşırı hız yapmama konusunda uyarılarda bulunarak, emniyet kemeri takmanın önemine vurgu yaptı. Yolculukların sevdiklerimize kavuşmak için olduğunu hatırlatan Bakan, trafik kurallarına uymamızı ve dikkatli olmamızı istedi.

Bu olayın yanı sıra, Bakan Yerlikaya’nın açıkladığı bir diğer önemli konu ise hırsızlık suç oranındaki düşüş oldu. Geçen yılın ilk 7 ayına göre hırsızlık suç oranında yüzde 47’lik bir düşüş yaşandığını belirtti. Bu olumlu gelişmelerin devam etmesi ve güvenliğin sağlanması için çalışmaların aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir