Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gazze’deki Şifa Hastanesi’nin İsrail tarafından bombalanmasını konu alan “Şifa Hastanesi 14 Günlük Vahşet” adlı belgeselin Türkiye tanıtımına katıldı. Programda, Tunç’a Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile belgeselin yapımcıları eşlik etti.

Tunç, Filistin’de yaşanan katliamın uluslararası hukuk mahkemesindeki sürecini yakından takip ettiklerini belirtti. Belgesel gösteriminden önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tunç, Filistin’de yaşanan katliamı gözler önüne seren fotoğrafların yer aldığı sergiyi de gezdi.

Bakan Tunç, Türkiye’nin Filistin’e destek verdiğini ve ateşkesin bir an önce sağlanması için çaba harcadıklarını vurguladı. Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail’e destek verdiğini ve uluslararası hukukun çiğnendiğini belirterek, Türkiye’nin bu konudaki tutumunu dile getirdi.

Tunç, uluslararası ceza mahkemesi savcısının yürüttüğü soruşturmayı takip ettiklerini ve Filistin’deki insanlık dramını dünyaya duyurmak için Türk basınının önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

Bakan Tunç’un konuşmasının ardından program sona erdi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir