Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Genç MÜSİAD Altın Konteyner İhracat Ödülleri 2024 Töreni’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin gelişimine büyük katkı sağlayan MÜSİAD’ın 34 yıllık başarı hikayesinin devam edeceğine inandığını ifade etti.

Türkiye’nin kalkınma sürecinde MÜSİAD’ın önemli bir rol oynadığını vurgulayan Kacır, 22 yılda ülkenin büyümesine, bölgesinde ve dünyada güçlü bir konuma gelmesine tanıklık ettiklerini belirtti. Türkiye’nin 22 yılda elde ettiği başarıları, büyümeyi ve gelişmeyi destekleyen MÜSİAD’ın önemine değinen Kacır, birlikte çalışarak ülkenin büyük hedeflerine ulaştıklarını dile getirdi.

2002 yılına kadar süregelen ağır ekonomik koşulları hızlandırarak sanayi ve üretim odaklı kalkınma hamlesini gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Kacır, Türkiye’nin sanayi alanında önemli adımlar attığını ve üretim kapasitesini artırdığını söyledi. Sanayide çalışan sayısının arttığını, organize sanayi bölgelerinin ve endüstri bölgelerinin ülkenin üretim üsleri haline geldiğini ifade etti. Otomotivden kimyaya, makineden çeliğe kadar birçok sektörde ihracatın arttığını ve ülkenin ekonomisinin güçlendiğini belirtti.

MÜSİAD’ın 34 yıllık başarısının arkasında güçlü bir özel sektörün olduğunu vurgulayan Kacır, özel sektörün büyümesine destek verdiklerini ve iş dünyasının önünü açtıklarını söyledi. Yatırımcı dostu politikalarla güçlü bir yatırım iklimi oluşturduklarını ve ülkenin teknoloji üretim merkezi olmasını sağlayacak adımlar attıklarını belirtti.

AR-GE ve inovasyona verilen önemin altını çizen Kacır, Türkiye’nin teknoloji üssü olma hedefine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi. Teknoparkların sayısının arttığını, AR-GE ve tasarım merkezlerinin sayısının 1600’ü geçtiğini belirtti.

Gençlerin ülkenin geleceği için önemli olduğunu vurgulayan Bakan Kacır, gençlerin fikirlerine ve girişimciliklerine destek verdiklerini ifade etti. Türkiye’nin teknoloji alanında büyümesi için gençlerin önemli bir rol oynadığını belirtti.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına da değinen Kacır, ahlaki değerlerin önemine vurgu yaparak, teknolojik üstünlüğün insanlık için huzur getiremeyeceğini söyledi. Türkiye’nin liderliğinde adalet ve merhametin ön planda olduğu bir dünya hayal ettiklerini belirtti.

Bakan Kacır, genç iş insanlarının ülkenin daha müreffeh ve güçlü bir geleceğini inşa etmelerine olan inancını dile getirerek, gençlerin dinamizmi ve azmiyle Türkiye’nin daha da ileriye gideceğine inandıklarını söyledi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir