Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Brezilya’nın Fortaleza kentinde düzenlenen “G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı”nda konuştu. Işıkhan, Türkiye’nin istihdamı artırdığını ve işsizlik oranını son 10 yılın en düşük seviyesine indirdiğini belirtti. Türkiye’nin uzun vadeli hedefleri doğrultusunda çalışmaların hızlandırılacağını vurguladı.

Teknolojinin yaşam kalitesini artırma potansiyeline dikkat çeken Işıkhan, Kovid-19 salgınının bu gücü ortaya koyduğunu ifade etti. Dijital altyapının iş gücü ve istihdam hizmetlerine sağladığı faydaların önemine değinen Işıkhan, Türkiye’nin bu alanda teknolojiden yararlanma çabalarını ve dijital dönüşüm projelerini anlattı.

Özellikle gençler için dijital okuryazarlık ve beceri geliştirme projelerine vurgu yapan Işıkhan, iş arama süreçlerini iyileştirmek için yapay zeka destekli iş eşleştirme sistemlerinin devreye alınacağını açıkladı. Ayrıca, iş arayanlara online iş fuarları ve kariyer danışmanlığı hizmetleri sunulacağını belirtti.

Bakan Işıkhan, Türkiye’nin dijitalleşme sürecindeki başarılarından örnekler verdi ve işsizlikle mücadelede rekor düzeyde istihdam sağladıklarını, işsizlik oranını en düşük seviyeye indirdiklerini belirtti. Türkiye’nin Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda çalışmalarını hızlandırmaya devam edeceğini vurguladı.

Ayrıca, Bakan Işıkhan’ın Hollanda Başbakan Yardımcısı Eddy Van Hijum ile yaptığı görüşmeye de değinildi. Türkiye ile Hollanda arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve iş güvenliği gibi alanlarda ortak çalışmaları ele almak için adımlar atacaklarını belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir