Bakan Fidan’ın Netanyahu ve Filistin İle İlgili Açıklamaları

Bakan Fidan, Netanyahu’nun Filistin’deki politik amaçlarına işaret ederek, “Netanyahu’nun başka bir ajandası var. Filistin’de ateşkes Netanyahu’nun politik amaçlarıyla örtüşmüyor.” dedi. İki devletli çözümün hayata geçirilmemesi durumunda bir dördüncü Gazze savaşının çıkabileceğini belirten Fidan, sürekli savaşlarla uğraşılacağını vurguladı. Türkiye olarak önerdikleri garantörlük mekanizmasının parçası olabileceklerini ifade etti.

Bakan Fidan’ın PKK/YPG ve Suriye İle İlgili Açıklamaları

Bakan Fidan, PKK/YPG ile mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, “Bununla savaşmamız, bunun elindeki petrolü, enerji kaynaklarını Suriye halkına geri vermemiz gerekiyor.” dedi. PKK’nın Irak’ın her yerini saran bir kanser hücresi gibi olduğunu söyleyen Fidan, bu durumun artık Türkiye’nin sorunu olmaktan çıkıp Irak’ın bir milli güvenlik sorunu haline geldiğini belirtti.

Özgün İçerik ve Sonuç

Bakan Fidan’ın yaptığı açıklamalarda, Netanyahu’nun politik ajandasının Filistin’deki ateşkesle örtüşmediğine ve iki devletli çözümün hayata geçirilmemesi durumunda sürekli savaşlarla karşı karşıya kalınabileceğine dikkat çekildi. Ayrıca PKK/YPG ile mücadele edilmesi gerektiği ve bu örgütlerin elindeki enerji kaynaklarının Suriye halkına geri verilmesi gerektiği vurgulandı. Bu açıklamaların yanı sıra PKK’nın Irak’ın bir milli güvenlik sorunu haline geldiği belirtildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir