17 Ağustos Çarşamba günü Kapalıçarşı’da gerçekleşen olayda Hacı B.K., çalıştığı iş yerine ait 250 bin doları döviz bürosundan aldıktan sonra Vatan Caddesi’nde kaza yaptı. Kazadan sonra hastaneye kaldırılan Hacı B.K., bilincini kaybettiğinde çantasının otomobilinden çalındığını fark etti.

Olayın detayları incelendiğinde, Hacı B.K.’nın ifadelerinde çelişkiler olduğu ortaya çıktı. Yapılan güvenlik kamera incelemelerinde Hacı B.K.’nın kaza öncesinde Nuri Osmaniye Camii tuvaletine gittiği ve kardeşiyle buluştuğu görüldü. Kamera görüntülerinde kardeşinin bel kısmında bir şişkinlik olduğu tespit edildi. Kazanın görüntülerinde ise şüphelinin ani bir şekilde direksiyon kırarak karşı şeride geçtiği ve karşıdan gelen araçla çarpıştığı belirlendi.

Hacı B.K. ve kardeşi Serkan K., Esenyurt ve Samsun’da gözaltına alındı. Hırsızlık Büro Amirliği’nde yapılan sorgulamada Hacı B.K., olayın kurgulanmış bir hırsızlık olduğunu itiraf etti. Çalınan paranın bir kısmını harcadığı, geri kalanını ise kardeşi Serkan K.’ya teslim ettiği belirlendi. Serkan K.’nın evinde yapılan aramada çalınan paranın 210 bin doları bulundu.

Şüphelilerin polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Her iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir