Ankara’da öğle saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Çankaya, Çubuk, Akyurt, Kahramankazan, Pursaklar, Keçiören, Etimesgut, Yenimahalle, Sincan, Gölbaşı ve Mamak ilçelerinde su baskınlarına neden oldu. Alt geçitler, cadde ve sokaklar suyla dolarken, sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Bazı araçlar su birikintilerinde kaldı ve evler ile iş yerlerinin zemin katları sular altında kaldı.

Özellikle Sıhhiye Köprüsü ve Sıhhiye Yenişehir Pazarı civarında su baskınları meydana geldi. İtfaiye ve Ankara Su Kanalizasyon İdaresi ekipleri suyun tahliyesi için çalışmalar yürütürken, vatandaşlar da sel sularını kovalarla tahliye etmeye çalıştı. Dışkapı semtinde ise sağanak sonrası yolda çökme meydana geldi ve bir araç çukura düştü.

Ankara Valiliği, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısında bulunmuştu. Çubuk, Akyurt, Kahramankazan, Pursaklar, Keçiören, Etimesgut, Yenimahalle, Sincan, Çankaya, Gölbaşı ve Mamak ilçelerinde sağanak bekleniyordu.

Sağanak yağışın etkisiyle yaşanan olumsuzluklar devam ederken, Samsun-Ankara kara yolunda kayan iki TIR, yolcu otobüsü, otomobiller ve polis aracının karıştığı zincirleme trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Ayrıca kaza yerine 700 metre mesafede 8 aracın karıştığı başka bir zincirleme trafik kazasında da 6 kişi yaralandı. Bu tür kazaların önlenmesi için sürücülerin dikkatli olması gerekmektedir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir