Olay: Anaokulunda Yapılan İlaçlama Sonucu Zehirlenme

Olay, Sultangazi Cebeci Mahallesi 2510. Sokak’ta bulunan bir anaokulunda meydana geldi. Saat 22.00 sıralarında gerçekleşen olayda, anaokulunda yapılan böcek ilaçlaması sonucu binada bulunan vatandaşlar mide bulantısı ve baş dönmesi gibi şikayetler yaşadı. 112 acil servise haber verilmesi üzerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Zehirlenen 4’ü çocuk 9 kişi ambulanslar ile hastanelere kaldırıldı. İtfaiye ekipleri, binada yaptıkları incelemede zehirlenmenin anaokulunda yapılan ilaçlamadan kaynaklandığını belirledi ve binayı havalandırdı.

Şikayetler ve İddialar

Olayın ardından bina sakinlerinden Ramazan Gümüş, ilaçlama sonrası binada bulunanlara bilgi verilmediğini iddia etti. Anaokulu sahiplerinin ilaçlama firmasına binayı ilaçlatıp kendilerinin binayı terk ettiklerini belirten Gümüş, zehirlenmelerin yaşanmasının ardından hiçbir bilgilendirme yapılmadığını ve bunun sonucunda 9 kişinin hastanelere kaldırıldığını söyledi. Aynı şekilde diğer bir bina sakini Muharrem Aslan da benzer iddialarda bulunarak, anaokulu sahiplerinin kimseye haber vermeden ilaçlama yaptıklarını ve sonrasında neredeyse bütün binanın zehirlendiğini aktardı.

Polis İnceleme Başlattı

Olayla ilgili polis ekipleri inceleme başlattı. Zehirlenme vakaları nedeniyle anaokulu sahipleri hakkında şikayetlerde bulunulacağı belirtildi. İlaçlama firmasının da sorumluluğu araştırılıyor.

Fotoğraflar: Milliyet

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir