AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, CHP Milletvekili Namık Tan’ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Mavi Vatan” kavramının milli hak, çıkar ve menfaatlerimizi korumak için önemli olduğunu vurguladı. Yunanistan ve diğer ülkelerin iddialarını reddederek, Türkiye’nin Ege ve Akdeniz’deki haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.

“Mavi Vatan”ın Türkiye’nin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Çelik, CHP Milletvekili Namık Tan’ın bu kavrama “masal” demesini kabul edilemez ve sorumsuz bir ifade olarak nitelendirdi. Yunanistan’ın sözde tezlerine destek veren bu tür yaklaşımların Türkiye’nin milli siyasetine zarar verdiğini belirtti.

CHP içinde “Mavi Vatan” için “yayılmacı politika” diyen dış politika uzmanlarının yerini, “masal” diyenlere bıraktığını ifade eden Çelik, Türkiye’ye karşı kullanılan sözde tezleri sahiplenen CHP milletvekillerinin sorumsuz ve siyasi savrulma içinde olduklarını söyledi.

Son olarak, Türkiye’nin milli çıkarlarını gözeten ve “Mavi Vatan”ı koruyan politikaların devam edeceğini vurgulayan Çelik, bu tür yaklaşımların Türkiye’nin egemenlik haklarına zarar verdiğini belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir