Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Kıyı Ege ile Edirne, Kırklareli ve Çanakkale dışında kalan tüm bölgelerimizde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Hava sıcaklığı ise iç kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Kuvvetli yağış uyarısı yapılan bölgeler arasında Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Bingöl ve Muş çevreleri ile Ankara ve Kırıkkale’nin güney, Erzurum’un batı kesimleri bulunuyor.

7 il için uyarı yapılmış olup Adana, Hakkari, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep ve Hatay için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı, Trabzon için sarı kodlu yağmur uyarısı bulunmaktadır.

AFAD tarafından Karadeniz bölgesinde bazı vatandaşlara gönderilen mesajda, MGM’ye göre yer yer kuvvetli yağışların Salı gününe kadar devam edeceği ve toprak kayması tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği belirtilmiştir.

Bölgeler için hava durumu tahminleri ise şu şekildedir:

Marmara bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava beklenmektedir. Edirne parçalı bulutlu, İstanbul parçalı ve çok bulutlu, Kırklareli parçalı bulutlu, Kocaeli parçalı ve çok bulutlu olacak.

Ege bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken Afyonkarahisar, İzmir, Manisa ve Muğla’da parçalı bulutlu hava öngörülmektedir.

Akdeniz bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken Adana, Antalya ve Hatay’da parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı hava öngörülmektedir.

İç Anadolu bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken Ankara, Eskişehir, Konya ve Yozgat’ta parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı hava öngörülmektedir.

Batı Karadeniz’de parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken Bolu, Düzce, Sinop ve Zonguldak’ta parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı hava öngörülmektedir.

Orta ve Doğu Karadeniz’de parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken Amasya, Artvin, Samsun ve Trabzon’da parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı hava öngörülmektedir.

Doğu Anadolu bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken Erzurum, Kars, Malatya ve Van’da parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı hava öngörülmektedir.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken Diyarbakır, Gaziantep, Siirt ve Şanlıurfa’da parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı hava öngörülmektedir.

5 günlük tahminlere göre hava durumu şu şekildedir: [Resimlerin olduğu yerlere resim ekleyin]

Adana’da etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Ana arterlerde su taşkınları yaşanınca cadde ve sokaklar göle döndü. [Adana’da yaşanan sel felaketi haberine gitmek için tıklayın]

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir