Bakan Tunç, Ankara 2 No’lu Barosu’nun Ulucanlar Cezaevi Sanat Sokağı’nda düzenlediği Adli Yıl Açılış Kokteyli’nin çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu’nun bir televizyon programında hakkındaki yargı kararına ilişkin kullandığı ifadeler sorulduğunda Tunç, şunları söyledi:

“Yargımız, başta Anayasa, kanunlar ve ilgili mevzuat çerçevesinde karar verir. Görülmekte olan bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek hiç kimseye yakışmaz. Makamı ne olursa olsun yakışmaz. Kimse yargıyı tehdit edemez, yargıya parmak sallayamaz. O nedenle o konuşmaların hukuk sistemimiz açısından doğru olmadığını, şık olmadığını ve çok uygunsuz bir davranış olduğunu ifade etmek istiyoruz.”

Tunç ayrıca, hiç kimse yargı mensuplarını korkutamayacağını ve yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı çerçevesinde herkesin yargı kararlarına saygı duyması gerektiğini belirtti.

İzmir’de, ABD vatandaşı sivil giyimli 2 askeri personele yönelik fiziki saldırıya ilişkin soruyu da yanıtlayan Tunç, “Soruşturma çerçevesinde savcılarımız gerekli kararları vereceklerdir, soruşturmayı beklemek lazım.” dedi.

Tunç, şiddet suçlarının cezalarının caydırıcılığına ilişkin soruya ise toplumda şiddet olaylarının arttığı şeklinde kesin kanaate varmanın doğru olmadığını belirtti. Sosyal medyanın etkisiyle yeni suç tiplerinin ortaya çıkabileceğine dikkat çekerek vatandaşlardan internet kullanımında dikkatli olmalarını istedi.

Ayrıca, suçla mücadeleyi sadece cezalandırma olarak görmediklerini belirten Tunç, suçluların ıslahına yönelik çalışmaların önemli olduğunu vurguladı. Cezaevlerinde ıslah edici tedbirler alındığını, suçluların cezalarını çektikten sonra tekrar suç işlememesi için çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Son olarak, Bakan Tunç, mevzuatta yapılan değişikliklerle suçların cezalarının arttırıldığını ve suç işlenmesinin önlenmesi konusundaki hassasiyetlerini sürdüreceklerini belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir