11 Mart tarihinde Bakırköy’de meydana gelen bir kaza sonucunda, Florya istikametinde ilerleyen Mehmet Fettahoğlu’nun kullandığı TIR, üst geçide çarparak bir otomobilin üzerine devrildi. Kazada otomobilde bulunan Recep Aytekin (44), Güler Aytekin (66), Sultan Aytekin (43) ve Merve Aytekin (16) hayatını kaybetti. TIR sürücüsü Mehmet Fettahoğlu tutuklandı ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın ilk duruşması Bakırköy 21.Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Tutuklu sanık Mehmet Fettahoğlu, savunmasında olayı anlatırken, TIR’ın yüksekliğinin Türk mevzuatına uygun olduğunu belirtti ve kazanın nasıl gerçekleştiğini anlamadığını söyledi. Ayrıca, olay yerindeki uyarı levhalarını gördüğünü ancak herhangi bir sorun olacağını düşünmediğini ifade etti.

Müştekilerin avukatı Elif Cemre Gök ise dosyayı incelediklerinde TIR’ın 4 metreyi geçtiğinin polis tutanaklarında yazdığını belirtti ve aynı TIR’ın daha önce de benzer kazalara karıştığını öne sürdü.

Tanık olarak dinlenen Recep Aytekin’in kardeşi Yunus Aytekin ise olay anında TIR’ın hızını kesmediğini ve eğer hızlı olmasaydı dorseyi deviremeyeceğini ifade etti.

Mahkeme, olay yerinde keşif yapılmasını ve bilirkişi raporu alınmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi. Ayrıca, Rauf Orbay Caddesi’nde bulunan üst geçitte daha önce benzer kazaların meydana geldiği belirtildi.

Aynı yerde 2019 yılında başka bir kazaya karışan aynı TIR’ın, ABD’li basketbolcu Bryant Dunston’ın kullandığı otomobile de çarparak dorsesinin devrilmesine sebep olduğu hatırlatıldı.

İddianamede ise olayın detayları ve TIR sürücüsü Mehmet Fettahoğlu’nun suçlamaları yer aldı. Sanık hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir