Nilşad Parmaksız, biyolojik annesinin kim olduğunu öğrenmek için uzun yıllar mücadele etti. Babası ile annesinin tanıştığı tarihi, doğumunu ve nüfusa kaydedilme sürecini anlattı. Gerçek annesini bulmak için 16 yaşından bu yana arayış içinde olduğunu dile getirdi. Antalya 5’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak annesinin ismini nüfus kaydına yazdırmak için dava açtı.

Biyolojik annesinin mezarından DNA örneği alınması talebiyle mahkemeye başvurdu. Ancak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden Minibe Nilsun Pekcan’ın ölü olarak kaydedildiği belgesi geldi. Bu belgede ölüm tarihi ve nedeni hakkında herhangi bir bilgi bulunmadığı ifade edildi.

Nilşad Parmaksız, annesinin mezarının yeri açtırılarak DNA testi yapılmasını istedi. Ancak bazı akrabalarından intihar ettiği ya da öldürüldüğü yönünde söylentiler duyduğunu belirtti. Avukatı Yaşar Bayar ise müvekkilinin biyolojik annesini bulmak için hukuk mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

Nilşad Parmaksız, gerçek annesinin kimliğini ve ölüm sebebini merak ettiğini, nüfus cüzdanında annesinin adının yazmasını istediğini dile getirdi. Uzun yıllardır süren arayışı sonucunda hala net bir bilgiye ulaşamamış olmasına rağmen mücadelesine devam etmekte kararlı olduğunu belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir