Türk savunma sanayisinin başarılarını duyuran ABD’li Forbes dergisi, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar imzalı makalesinde Türkiye’nin Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracını dünyanın en ikonik sistemlerinden biri olarak nitelendirdi. Dergide, küresel savunma harcamalarının 1.7 trilyon dolara ulaştığı ve yalnızca NATO ülkelerinin silah sistemlerine 360 milyar dolar harcadığı belirtildi.

Türk Atlantik Konseyi Başkanı Mustafa Veysel Güldoğan’a göre, savunma harcamalarındaki artış sadece Ukrayna savaşından kaynaklanmıyor. Güldoğan, Türk Atlantik Konseyi’nin kasım ayında Türkiye’de büyük bir zirve düzenleyerek yeni yatırım fırsatları açmayı planladığını belirtti.

Özyurt Silah Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt ise Türkiye’nin artık 100’den fazla ülkeye silah ve mühimmat ihraç ettiğini söyledi. Savunma sektörünün yenilikçi oyuncularından olduklarını belirten Özyurt, yapay zekanın ilerleyen dönemlerde sektörde daha fazla etki yaratacağını vurguladı.

Bu başarıların yanı sıra Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın Filistin’e destek çağrısını içeren makalesi de dikkat çekti. Bayraktar, adil bir dünya için Filistin’e destek olunması gerektiğini belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir