Samandağ ilçesinde geçimini hurda toplayarak sağlayan 70 yaşındaki Nurşen Öz, Çevlik bölgesinde 80 bin TL değerinde bir cep telefonu buldu. Telefonu bulduktan sonra çevresindeki vatandaşlara haber veren Nurşen Öz, telefonu jandarma karakoluna teslim etti.

Yapmış olduğu bu dürüst davranış ile takdir toplayan Nurşen Öz’ün bulduğu telefon sahibine ulaştırıldı. Ancak telefonun sahibi, Nurşen Öz’ün telefonu çaldığını iddia etti. Bunun üzerine Nurşen Öz, kimsenin malına tenezzül etmediğini ve sadece alnının teriyle hurda toplayarak geçimini sağladığını belirtti.

Nurşen Öz, “Hurda toplarken caddede telefon buldum. Telefonu bulduktan sonra çevreme haber verdim ve jandarmaya teslim ettim. Telefonun sahibine ulaştı. Ancak sahibi ‘bu telefonu kadın çaldı’ dedi. Ben neden çalayım, ben sadece hurdacılık yapıyorum. 70 yaşında bir kadınım, engelli oğlum var. Geçimimi bu şekilde sağlıyorum. Benim için bu tarz olaylar ilk defa yaşanıyor. Ben dürüst bir insanım, kimseye zarar vermek istemem” şeklinde konuştu.

Nurşen Öz’ün yaşadığı olay, insanların dürüstlüğünü ve emeğe saygıyı ön plana çıkardı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir