Van’ın Erciş ilçesinden olan Muazzez İşleyen, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra yüksek lisans eğitimi için Güney Kore’ye gitti. Burada Güney Koreli üniversite öğrencisi Jong Wook Park ile tanıştı. Jong Wook Park, daha önce İslamiyet ile ilgili araştırmalar yapmıştı ve Muazzez’den Müslümanlık hakkında bilgi aldı. İkili tanıştıktan sonra arkadaş oldular ve evlilik kararı aldılar.

Muazzez’in ailesi başlangıçta evliliğe karşı çıksa da, Koreli genç kızın ailesini ziyaret etmesi sonrasında fikirleri değişti. Muazzez’in ailesi, kızlarının Jong Wook Park ile evlenmesine onay verdi. Jong Wook Park, Müslüman olarak Muhammet Mustafa ismini aldı ve Muazzez İşleyen ile Erciş’te görkemli bir nişan töreniyle nişanlandılar. Düğünlerini Güney Kore’de yapmayı planlıyorlar.

Muazzez, Güney Kore’ye üniversite eğitimi almaya gittiğini ve burada eşini tanıdığını söyledi. İlk başta ailelerinin karşı çıkmasına rağmen, Koreli damat Türkiye’yi, Muazzez’i ve ailesini çok sevdiğini belirtti. Düğün öncesi Türkiye’de kına ve nişan törenleri düzenlediklerini paylaştı.

Gelinin kardeşi Fırat İşleyen, Wook’un Muazzez sayesinde Müslüman olduğunu ve aileleri bir araya getirdiklerini ifade etti. Erciş’e gelmek istediklerini ve düğünlerini burada yapacaklarını söyledi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir