Ünal Aster ve Emir Gülal Nalcı’nın Hayatını Kaybettiği Kaza

Geçtiğimiz günlerde Bursa Yenişehir Havalimanı’nda yaşanan kaza, öğretmen pilot Ünal Aster ve öğretmen pilot adayı Emir Gülal Nalcı’nın hayatını kaybetmesine neden oldu. İkili, Fenix Havacılık’a ait eğitim uçağıyla iniş-kalkış çalışması yaparken kısa süre sonra pistin yanındaki boş araziye düştü. Kazada, Ünal Aster ve Emir Gülal Nalcı hayatını kaybetti.

Soruşturma ve Cenaze Törenleri

Olayın ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kaza kırım ekibi inceleme başlattı. Cenazeler ise Bursa Adli Tıp Kurumu’nda otopsi işlemlerinden sonra ailelerine teslim edildi. Emir Gülal Nalcı’nın cenazesi İstanbul’da toprağa verilirken, Ünal Aster’in cenazesi ise yarın İstanbul Büyükçekmece Hezarfen Havaalanı’nda düzenlenecek tören sonrasında defnedilecek.

Ünal Aster’in Hayatı ve Kariyeri

Ünal Aster, 1963 yılında Bulgaristan’ın Razgrad şehrinde doğdu. Havacılık tutkusuyla lise yıllarında başlayan Aster, pilot olma hayaline Türk olduğu için engel olunması üzerine veteriner hekim oldu. Ayrıca bale sanatçısı ve sporcu olan Aster, 1995 yılında pilotaj eğitimlerine başladı ve pilotluk kariyerine zirai ilaçlama uçaklarıyla başladı.

Ünal Aster, 10 yıl boyunca çeşitli hava yolu şirketlerinin kaptan pilotluğunu yaptıktan sonra tekrar uçuş eğitmenliğine döndü. Ayrıca akrobasi pilotluğu ve öğretmenliği de yapan Aster, havacılık camiasına birçok yetenekli pilo ve uçuş öğretmeni kazandırmıştı.

Eski Eşi ve Çocukları

Aster’in ayrıldığı eşi Gamze Zorlu da bir pilot olarak aynı tutkuyu paylaşıyordu. Çiftin 19 yaşındaki Kaan ve 16 yaşındaki Batu adında iki oğulları vardı. Aster, çocuklarının doğumunu veteriner hekim kimliğiyle de gerçekleştirmişti.

Ünal Aster’in hayatı, havacılık tutkusu ve öğretmenliği ile dolu dolu geçerken, geçirdiği kazada hayatını kaybetmesi havacılık camiasında büyük üzüntüye neden oldu.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir