ABD Başkan adayı Donald Trump’ın yargılandığı sus payı davasında yeni gelişmeler yaşandı. Davanın Yargıcı Juan Merchan, Trump’ın avukatlarının cezanın ertelenmesi talebine cevaben yazdığı mektupta cezanın açıklanmasının 26 Kasım’a ertelendiğini duyurdu. Merchan, Trump’ın davada 2024 seçimleri sonrasına kadar hüküm giymeyeceğini bildiren ve herhangi bir siyasi partiye veya makam adayına avantaj veya dezavantaj sağlanmayacağını belirten bir açıklama yaptı.

Yüksek Mahkeme’nin dokunulmazlık kararına karşı Trump’ın kararın iptali talebini de 12 Kasım’da karara bağlayacağı belirtildi.

Diğer yandan ABD’de seçimler 5 Kasım tarihinde yapılacak.

ABD eski başkanı ve başkan adayı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi’ne yaptığı konuşmada, göreve geldiğinde tüm uluslararası krizleri tek telefonla sonlandırabileceğini iddia etti.

İtalyan kamu yayıncısı RAI, Türkiye’nin savunma sektöründeki başarılarını öne çıkarttı. Son yıllarda Türkiye’nin savunma sanayisinde TB2, Kızılelma gibi insansız hava araçları, elektromanyetik hava savunma sistemleri ve 5. nesil savaş uçakları gibi teknolojilerle önemli adımlar attığı belirtildi. Türk savunma sanayindeki başarının sırrı merak konusu oldu.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir