Eski ABD Başkanı Trump, Florida’daki evinde İsrail Başbakanı Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu’yu ağırladı. Görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti ve Orta Doğu ile Gazze’deki son durum ile ABD-İsrail ilişkileri ele alındı.

Trump, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, kendisinin İsrail’in en önemli dostlarından biri olduğunu belirtti ve Biden yönetimini eleştirdi. Özellikle Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in İsrail ile ilgili sözlerini “saygısız ve kibar olmayan” şeklinde değerlendirdi.

Trump, kendi başkanlığı döneminde İsrail için birçok önemli adım attığını vurgulayarak, Golan Tepeleri ve Kudüs’ü başkent kabul etme konusunda destek verdiğini söyledi. Ayrıca İran’la nükleer anlaşmayı iptal ettiğini ve Biden yönetiminin bu konuda yetersiz kaldığını belirtti.

Trump, Harris’in Orta Doğu konularında Biden’dan daha kötü olduğunu ifade ederken, “Seçimi kazanamazsak Orta Doğu’da büyük savaşların devam edeceğini ve 3. Dünya Savaşı’nın olabileceğini” iddia etti.

Netanyahu ise Gazze’de ateşkesin yakın olup olmadığına ilişkin umutlu olduğunu belirtti ve Roma’daki müzakerelere İsrailli bir heyetin katılmasını beklediğini söyledi.

Son olarak, Trump ile Netanyahu arasında zaman zaman anlaşmazlıklar yaşandığı ve 2020’deki başkanlık seçiminden sonra Netanyahu’ya tebrik mesajı gönderen Biden’a Trump’tan tepki geldiği hatırlatıldı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir