Türkiye’nin önemli inanç merkezlerinden biri olan Sümela Manastırı’nda gerçekleştirilen ayinde Gelibolu Metropolitine bağlı Patrik Stefanos Dinidis yönetici olarak görev aldı. Ayin, Hristiyanların en kutsal azizesi Meryem Ana’ya ithaf edildi. Sümela Manastırı, dünyadaki en önemli ibadet mekanlarından biri olarak kabul edilmektedir.

Patrik Dinidis, ayin sırasında yaptığı açıklamada, Müslümanlar ve Hristiyanların bu toprakları paylaştığını ve bir arada dua etmenin önemine vurgu yaptı. Ülkede ve dünyada barış ve dayanışmanın sağlanması için dualar ettiklerini belirtti.

Ayinin gerçekleşmesinde devletin izni ve yardımlarının önemine değinen Dinidis, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’a teşekkürlerini iletti. Ayrıca, ziyaretçilere ve Ortodoks müminlere patrik efendinin selamını iletti.

Maçka halkının misafirperverliğinden memnun olduklarını belirten Dinidis, Müslüman kardeşleri ve tüm ziyaretçileri selamladı ve sağlık dileklerinde bulundu.

Ayin, dua ve ilahilerle son buldu.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir