EREN KOCA Haber Merkezi – Arkasındaki gerçek araştırılıyor

Milliyet Köşe Yazarı Belma Akçura: Suçun arkasındaki gerçeği ortaya çıkarmak için yapılan sorgulamalarda, çelişkili ifadeler, maddi anlaşmazlıklar, aile içi sorunlar, DNA delilleri ve teknolojik bulgular inceleniyor. Polis, şüphelilerin motivasyonlarını ve suçun detaylarını aydınlatmaya çalışıyor. Zanlılarının verdiği ifadelerin çelişkileri ve eksiklikleri üzerinde durarak gerçeğe ulaşmaya çalışıyor.

Olay yeri aranıyor

Emekli Emniyet Müdürü Haydar Özdemir: Güvenlik güçleri cinayetin işlendiği yeri bulmaya çalışıyor. Kullanılan aletler, cinayetle bağlantılı olan diğer materyaller aranıyor. Aile içindeki gizem ve planlama üzerinde duruluyor. Polis, itirafı destekleyecek deliller arıyor. Ceset ele geçirildiği için artık itirafın önem kazandığı düşünülüyor. Cinayete karışanlar birinci derecedeki şüpheliler olarak değerlendiriliyor.

Köy halkı neden sessiz?

Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Barış Erdoğan’a göre, bölgedeki aşiret ve büyük aile yapısı sessizliği destekliyor. Aile değerlerinin korunması ve konuşmanın cezalandırılması nedeniyle insanlar susmayı tercih ediyor. Cinayetin ardındaki gizemi korumak ve şeref anlayışını sürdürmek ön planda tutuluyor.

Ağabeyin kolundaki ısırık izi yeniden incelenecek

Narin’in biyolojik ailesinin tespiti yapıldı ve gözaltına alınan aile üyelerinin sorgusu başlamadı. Cinayet günü yapılan tüm görüşmelerin WhatsApp üzerinden gerçekleştirildiği belirlendi. Şu ana kadar 267 kişinin ifadesi alındı, 26 kişi şüpheli olarak değerlendirildi. Soruşturma kapsamında araçlar incelendi ve kamera kayıtları incelendi. Ağabeyin kolundaki iz ile ilgili yeni örnekler üzerinde çalışılıyor.

Amca Salim Güran’ın telefonundan silinen mesajlar için META’dan talep yapıldı ancak sonuç alınamadı. WhatsApp uygulamasının şifreli olması nedeniyle mesajları takip etmek mümkün olmadı. Eksik kayıtlar nedeniyle başvuru reddedildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir