Türkiye, Hamas lideri İsmail Haniye’nin suikaste uğraması nedeniyle 1 günlük yas ilan etmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Filistin Davasına olan desteğimizi ve Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı göstermek amacıyla, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’nin şehadeti sebebiyle, yarın (2 Ağustos Cuma) 1 günlük millî yas ilan edilmiştir. İsmail Heniye ve tüm Filistinli şehitleri rahmetle yâd ediyor, şahsım ve Milletim adına Filistin halkına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullanmıştır.

Haniye’nin İran’da suikaste uğraması şu şekilde gerçekleşmiştir: Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak üzere Tahran’da bulunmaktaydı. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz’da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye’nin Tahran’da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurmuştur.

İran’daki törende, Hamas lideri Haniye’nin cenaze namazını İran’ın dini lideri Hamaney kıldırmıştır. Suikast ile ilgili flaş bir iddia ortaya atılmıştır. Yediot Ahronot gazetesindeki analize göre, suikastın adresine odaklanmıştır.

Haniye’nin suikastine ilişkin detaylar için bu haberi inceleyebilirsiniz.

Ayrıca, Türkiye sınırından dönen bir casus uçağın Yunanistan’dan havalanıp üç ülkeyi izlediği bilgisi de gündeme gelmiştir. Detaylar için şu habere göz atabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir