Hava Durumu ve Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı tahmin edilmektedir. Trakya, İç Ege, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri, Çanakkale, Bilecik, Bolu, Ordu çevreleri ile Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Yağışların İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, İç Ege, Edirne, Kırklareli ve Karaman çevrelerinde yerel kuvvetli olması öngörülmektedir.

Hava sıcaklığı ise iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde ise bir değişiklik olmayacaktır. Genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının devam etmesi beklenmektedir.

Rüzgar genellikle kuzeyli olacak, yurdun güney kesimlerinde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecektir. Marmara’nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında ise yer yer kuvvetli rüzgarlar (40-60 km) etkili olacaktır.

Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarıları

– Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların kuvvetli olabileceği bölgelerde (İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, İç Ege, Edirne, Kırklareli ve Karaman çevreleri) yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.
– Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Marmara’nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında etkili olacak kuvvetli rüzgarlar nedeniyle olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalıdır.

Sarı Alarm Uyarıları

Bugün Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bolu, Burdur, Çankırı, Denizli, Eskişehir, Hatay, Isparta, Mersin, Konya, Kütahya, Kahramanmaraş, Niğde, Uşak, Karaman, Kırıkkale, Karabük, Osmaniye için sarı alarm verilmiştir. Yarın ise Ankara, Bolu, Çankırı, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırıkkale, Karabük illeri için sarı alarm uyarısı yapılmıştır.

İstanbul, Kocaeli ve Sakarya İçin Uyarı

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Kuzey ve İç kesimler başta olmak üzere İstanbul’da, Cuma sabah saatlerinden itibaren Kocaeli ve Sakarya’da yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Karabük ve Bolu İçin Uyarı

Bugün öğle saatlerinden sonra Ankara, Bolu ve Karabük’te, akşam saatlerinden sonra Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Yağışların Cuma günü akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli olması beklenmektedir. Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Karaman ve Niğde İçin Uyarı

Meteoroloji bugün öğle saatlerinden sonra Karaman’da, akşam saatlerinde ise Niğde’de yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

Hava Durumu Tahminleri

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’e göre, bugün Perşembe günü Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta, Antalya’nın iç kesimleri, Denizli, Karaman, Edirne, Kırklareli, Mersin, Adana kuzey çevrelerinde yerel kuvvetli yağışlar görülebilir. İstanbul’un Avrupa yakasında yağışlar gece, yarın sabah ise kuzey ilçelerinde etkili olacak. Sıcaklıklar kuzeyde azalırken, İstanbul’da sıcaklık değişmeyecek ancak Pazartesi günü tekrar artış gösterecek. Yarın Zonguldak, Bartın, Kastamonu çevresinde kuvvetli yağışlar beklenmektedir. Ankara ve çevresinde yağışlar akşam saatlerinde kuvvetlenecek ve sıcaklık 32 derece olacaktır.

Bu gece başlayacak olan yağışlar ve rüzgarlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir. Yağışlar ve rüzgarlar özellikle belirtilen bölgelerde etkili olacak ve sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi riskler taşıyabilecektir. Herkesin güvenliğini sağlamak adına gerekli önlemlerin alınması önemlidir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir