Ülkemizde hibrit araçlara uygulanan ÖTV indirimi sonrası yeni markaların Türkiye pazarına girmesi bekleniyor. Çinli otomobil markası, Türkiye’ye hibrit model getirmek için hazırlıklar yapıyor. Ayrıca, Çin araçlara getirilen ek gümrük vergisinin ardından BYD, Türkiye’ye 1 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurdu. Elektrikli ve hibrit otomobil üretim tesisi Manisa’da kurulacak.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, ÖTV indiriminin hangi araçları kapsadığını ve yeni markaların Türkiye pazarına giriş yapmasını değerlendirdi. Şarj edilebilir hibrit araçlara yapılan indirim, Türkiye’de satılan araçların fiyatlarında düşüş öngörüyor. Avrupa menşeli plug-in hibrit modellerinin yanı sıra Çin menşeli modellerin Türkiye pazarına girmesi teşvik edildi.

Avrupa ve Çin menşeli markaların, Türkiye pazarında plug-in hibrit modellerini satışa sunması bekleniyor. Yeni teknoloji ürünlerinin ülkemize girişiyle pazar çeşitliliği artacak. Şu an Türkiye’de bulunan 4 model ÖTV indiriminden faydalanacak. Bu modeller arasında BYD Seal, BMW X1, Skoda Kodiaq ve DS-9 Plug-In bulunuyor.

BYD’nin Türkiye’ye yapacağı yatırım diğer markaları da etkileyebilir. Çin menşeli otomobil markalarının Türkiye pazarına ilgisinin artması bekleniyor. Chery markasının da Türkiye’ye yatırım yapmayı planladığı konuşuluyor. Önümüzdeki dönemde daha fazla markanın Türkiye’ye gelmesi ve yatırım yapması bekleniyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir