Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın bulunması için yapılan arama çalışmaları devam ediyor. Ailesi tarafından haber alınamayan Narin için 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri seferber oldu.

Narin’i bulmak için yapılan arama çalışmaları kapsamında jandarma ekipleri, mahalledeki tüm evlerde arama gerçekleştirdi. Sabah saatlerinden itibaren AFAD ekipleri sulama kanalında, çevrede ve tarlalarda arama yaptı. Jandarma ekipleri araçlarda arama yaparken, İl Emniyet Müdürlüğüne ait helikopter de havadan destek verdi.

Ayrıca, evine yaklaşık 20 metre mesafede tespit edilen kan lekeleri üzerine jandarma bölgede önlem aldı. Ancak yapılan incelemeler sonucunda bu kan lekelerinin Narin’e ait olmadığı belirlendi.

Narin’in annesi, kızının okumayı çok sevdiğini ve akrabalarının düğünü için gelinlik almaya kararlı olduğunu dile getirdi. Baba Arif Güran ise kızlarının kaybolduğu günü detaylı bir şekilde anlattı ve kızlarının en son güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerini paylaştı.

Arama çalışmaları kapsamında, evlerin yanı sıra samanlık ve çevre alanlarda da arama yapıldı. Narin’in en son görüldüğü noktada arkadaşlarıyla canlandırma yapılarak, jandarmaya gösterildi.

Diyarbakır Valiliği, sosyal medyada dolaşan cenaze bulundu iddialarının asılsız olduğunu duyurdu ve vatandaşları bu tür yanıltıcı bilgilere itibar etmemeleri konusunda uyardı. Arama çalışmaları ise hala devam etmektedir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir