Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda, Milli Eğitim Bakanlığı’nda bazı atamalar gerçekleştirildi. Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu görevden alınarak yerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammed Bilal Macit atandı. Milli Savunma Bakanlığı’nda ise Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi’nin yerine Musa Heybet atandı. Sağlık Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz görevden alınırken, yerine Yasin Ayfer Erkoç atandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Bakan Yardımcılığına Muhammet Kasım Gönüllü atandı. Ayrıca, Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcıları İlknur İnam ve İrfan Keskin görevden alındı, yerlerine Emre Dabak atandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda da birçok atama yapıldı. Altyapı Genel Müdürlüğüne Yalçın Eyigün, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne Burak Aykan, Denizcilik Genel Müdürlüğüne Ünal Baylan gibi isimler atandı.

TÜBİTAK Başkanlığı’na Orhan Aydın, Başkan Yardımcılığına Mesut Güner, Yönetim Kurulu Üyeliğine Ahmet Yozgatlıgil atandı. Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Ahmet Berat Çonkar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliğine Kerim Taşkıran ve Muhammed Talha Pamukçu atandı.

Ayrıca, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda Başkan Yardımcılığına Murat Kazancı atandı. Rekabet Kurulu Üyesi Berat Uzun görevden alınarak yerine Rıdvan Duran atandı.

Orman Genel Müdürlüğü’nde de bazı atamalar gerçekleşti. Genel Müdür Yardımcılıklarına Muhammed Salih Çetiner, Mustafa Özkaya ve İbrahim Yüzer atandı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne ise İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince getirildi.

Bu atamalar ve değişikliklerle ilgili detaylar Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir