Rusya İçişleri Bakanlığı, Bryansk, Kursk ve Belgorod bölgelerinde yaşayanlara güvenilir olmayan kameraları ve flört uygulamalarını kullanmamaları konusunda uyarıda bulundu. Aynı zamanda sohbet gruplarında paylaşılan linklere dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Bu bölgelerde yaşayan asker ve polis personelinin online flört hizmetlerinden ve hassas konumlardan video izlememeleri gerektiği belirtildi.

Ukrayna güçlerinin koruması olmayan CCTV kameralarının ele geçirilerek istihbarat toplanabileceği uyarısı yapıldı. Ayrıca sosyal medyada konum kullanılmaması gerektiği belirtildi. Moskovsky Komsomolets gazetesinde yer alan bir makalede de Ukrayna güçlerinin kameraları hackleyerek istihbarat toplayabileceği uyarısında bulunuldu. Gözetleme araçları ve flört uygulamalarının güvenlik açığı yaratabileceği için kullanılmaması gerektiği vurgulandı.

6 Ağustos’ta Ukrayna birliklerinin Rusya’nın Kursk bölgesine sürpriz bir baskın düzenlediği ve Ukrayna’nın operasyonla Rusya’yı kendi topraklarından uzak tutmaya çalıştığı belirtildi. Rusya’nın Kursk bölgesinde yaşayanların tahliye edildiği ve Kiev’in bu operasyonu dolaylı olarak kabul ettiği ifade edildi.

Ukrayna’nın Rusya’nın Kursk bölgesine yönelik operasyonunun taktiksel bir dikkat dağıtma stratejisi olduğu ve Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki baskısının bir kısmını Rusya’nın Kursk bölgesine yönlendirmek için yapıldığı belirtildi. Rusya’nın sayı ve silah açısından üstün olmasına rağmen Ukrayna’nın çatışma noktasını genişletme riskini aldığı ve böylelikle Ukrayna’nın doğusunda hissettikleri baskının bir kısmını Rusya’nın Kursk bölgesine yönelttiği aktarıldı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir