İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Siirt’in Pervari ilçesi kırsalında terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen GÜRZ-2 operasyonunda 2’si turuncu, 2’si gri kategoride olan toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Operasyonun detaylarını Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaştı. Operasyonda yer alan teröristlerin İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesinde yer alan Semra Ayverdi (Benda Amed), Seyithan Sencer (Baran Hemlin), Yakup Nişo (Sarı İbrahim) ve Bişenk Durmuş (Destina Botan) olduğu belirtildi.

Bu teröristler, toplam 9 eyleme katılarak 6 güvenlik görevlisi ile 5 sivil vatandaşın şehit edilmesine ve 6 güvenlik görevlisi ile 11 sivil vatandaşın yaralanmasına neden olmuşlardır.

Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, ATAK taarruz helikopterleri, J-SİHA desteği ve Jandarma Özel Harekat birimleri ile teröristler arasında çatışma yaşandı ve teröristler etkisiz hale getirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederek, milletin dualarının kendileriyle olduğunu belirtti. Ayrıca, teröristlerin sonuna kadar peşlerini bırakmayacaklarını vurguladı.

Son olarak, Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen Irak’ın kuzeyine yönelik hava harekatında 25 terör hedefinin imha edildiği bilgisi de paylaşıldı. Bu başarılı operasyonlarla teröristlere karşı kararlı bir mücadele sürdürülmektedir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir