Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, MHP genel başkan yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’a duruşmada hakaret ettiği iddiasıyla eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş hakkında soruşturma başlattı.

Ayşe Ateş, Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada, MHP genel başkan yardımcılarına yönelik hakaret suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Bu durum üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu, Ayşe Ateş hakkında soruşturma başlattı ve ifadesine başvurmak için çağırdı.

Başsavcılığın ayrıca, Sinan Ateş cinayetine ilişkin davayla ilgili olan 32. Ağır Ceza Mahkemesinden, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi tutanaklarını talep ettiği öğrenildi.

Bu gelişmelerin ardından Sinan Ateş davasında ara karar alındı. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada 22 sanığın yargılandığı duruşmada, 10 sanığın adli kontrol şartıyla tahliye edildiği belirtildi.

Ayrıca, Sinan Ateş cinayeti davasının 4. celsesi gerçekleşti. Duruşmada Sinan Ateş’in annesi, duygusal bir ifade verirken Ayşe Ateş de duruşma öncesinde açıklamalarda bulundu.

Sinan Ateş soruşturmasında telefonu incelenemeyen tek isim olmasıyla gündeme gelirken, duruşmada ‘şifre’ konusu gerginliğe neden oldu. Bu detaylar, davaya ilişkin önemli gelişmeler olarak kayda geçti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir