Polonya, Boris Kasırgası ile mücadele ediyor. Başbakan Donald Tusk, ülkenin güneyi ile güneybatısını vuran Boris Kasırgası nedeniyle doğal afet durumu ilan etti. Tusk, doğal afetlerin muhtemel olası sonuçlarının önlenmesi, doğal afetlerin yol açtığı yıkım ve zararların tanzim edilmesi veya ortadan kaldırılması sebebiyle doğal afet durumu ilan ettiğini duyurdu. Kasırganın yol açtığı zararı gidermek için Avrupa Birliği’nden (AB) mali yardım isteyeceklerini bildirdi.

Sel ve su baskınlarının etkili olduğu yerlerde kişisel hak ve özgürlüklerde kısıtlamaya gidilebileceği “doğal afet durumu”na göre en fazla 30 gün süreyle geçerli olabilir.

Polonya’nın güneyinde dünden bu yana devam eden yağışlar nedeniyle birçok nehir taşmış ve birçok yerleşim yeri sular altında kalmıştı. Stronie Slaskie, Klodzka, Glucholazy, Ladek Zdroj, Bielsko Biala gibi yerleşim yerlerinde sel sularına kapılarak hayatını kaybedenler olmuştu.

Krakow kentinde etkili olan şiddetli yağışlar Vistula Nehri’nin taşmasına neden oldu. Nehrin taşması sonucu polis ekipleri güvenlik önlemleri alarak yolları trafiğe kapattı. Bölgede yaşanan şiddetli hava koşulları ve sel olayları Güney Polonya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Slovakya ve Romanya’yı da etkiledi.

Rusya’nın Ukrayna’nın Harkov kentinde sivillerin bulunduğu bir binaya düzenlediği saldırıda birçok kişi yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Bu olaylar Avrupa genelinde birçok ülkede can kayıplarına ve yıkımlara neden olmuş durumda.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir