İsrail, ABD’nin desteğiyle Gazze Şeridi’ne saldırılarını sürdürürken kuzey sınırında Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor. ‘Mavi Hat’ olarak bilinen sınır hattındaki askeri gerilim rekor seviyelere ulaşmış durumda.

Son olarak, İsrail ordusu Lübnan’ın güneyindeki Sayda kentinde seyir halindeki bir aracı drone ile vurdu. Araçta bulunan hedef kişi kurtulmayı başardı. Filistin örgütlerinden birinin üyesi olduğu belirtilen kişinin daha fazla detay verilmeden kurtulduğu haberde yer alıyor.

Haberde detay verilmemesine rağmen, Sayda’daki Şemma otoyoluna giden yan yolda İsrail drone tarafından hedef alınan araçtaki kişinin kurtulduğu bilgisi paylaşıldı.

Bu olayın yanı sıra, İran’da Hamas liderine yapılan suikastla ilgili cevap bekleyen soruların olduğu belirtiliyor. Haniye suikastında ortaya çıkan detaylar incelenmeye devam ediyor.

Dünyada dikkat çeken bir slogan ise ‘Nehirden denize kadar!’ Dört bir yanında protestolara yol açan bu slogan Filistin’e destek gösterilerinde sıkça kullanılıyor.

Ayrıca, Hamas’ın askeri kanadı El Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde hakkında bilgiler de merak konusu. Sosyal medyada aktif olan Ebu Ubeyde, grup mesajlarını yayınlamaya devam ediyor.

Bu olaylar ve gelişmeler dünya genelinde dikkatle takip ediliyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir