Paris Olimpiyatları açılış töreninde, sanat yönetmeni Thomas Jolly ve kostüm yönetmeni Daphne Bürki, BFMTV’nin Le live Week-end programına konuk oldu. Tartışma yaratan açılışa ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

Jolly, açılış töreninin genel olarak olumlu karşılandığını ancak “Son Akşam Yemeği” tablosunun canlandırıldığı sahnenin tepki çektiğini belirtti. Ancak, Jolly, bu sahnenin Leonardo da Vinci’nin tablosundan esinlenilmediğini, aslında Yunan mitolojisindeki şarap tanrısı Dionisos’un konu edildiğini söyledi.

Jolly, açılış töreninin amacının alay etmek değil, yapıcı ve uzlaştırıcı olmak olduğunu vurguladı. Sahnedeki temanın Olimpos tanrıları ve pagan şenliklerine dayandığını belirtti.

Olimpiyatların açılışı, Hz. İsa’ya saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle tepki toplamıştı. Fransa Katolik Kilisesi ve Orta Doğu Kiliseler Konseyi, açılış töreninde yaşananları kınayarak, dini inanca saygısızlık yapıldığını ifade etmişlerdi. Bu olaylar, 2024 Paris Olimpiyatları açılış törenine boykot çağrılarına neden olmuştu.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir