Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak. Toplantının ana gündem maddesi terörle mücadele olacak. Türkiye’nin Irak sınırlarındaki güvenlik çemberini yaz bitmeden tamamlama hedefi doğrultusunda, PKK hedeflerinin yok edilmesi için operasyonlar ele alınacak.

Suriye konusu da toplantıda yer alacak. Ankara’nın Suriye’de kalıcı barış ve istikrarı tesis etmek amacıyla Şam yönetimi ile diplomatik ilişkileri yeniden kurma çabaları değerlendirilecek. Ayrıca, İsrail’in Filistin topraklarında sürdürdüğü katliamların masada olacağı belirtildi. Gazze’de ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve İsrail’in bölgedeki gerilimi artırma çabalarına karşı yürütülen diplomasi trafiği ele alınacak.

Diğer bölgesel ve uluslararası güvenlik konuları da toplantıda görüşülecek. Bunlar arasında Rusya-Ukrayna Savaşı, Azerbaycan-Ermenistan barış süreci, Kıbrıs’taki gelişmeler ve Yunanistan ile ilişkiler yer alacak. Bu konularla ilgili alınacak politika kararları ve izlenecek yol haritası ele alınacak. Bu kapsamlı toplantıda, Türkiye’nin bölgesel ve uluslararası güvenliği için atılacak adımlar değerlendirilecek.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir