Bugün hava durumuyla ilgili yapılan son tahminlere göre, yurdun kuzey, iç ve güney kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı tahmin edilmektedir. İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile İstanbul, Malatya ve Hakkari çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Bazı illerde yağışların kuvvetli olabileceği uyarısı yapılmıştır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıklarının biraz azalacağı ve genel olarak mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtilmektedir. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

Bugün İstanbul da dahil olmak üzere öğleden sonra yağışlara dikkat edilmesi gerektiği belirtilmiştir. Yağışların etkili olacağı bölgeler arasında Sinop, Samsun ve Ordu çevreleri yer almaktadır. Rüzgarın Marmara’nın güneyinde ve Kıyı Ege’de kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönden kuvvetli eseceği tahmin edilmektedir.

Sıcaklıkların biraz azalacağı ve ortalamaya döneceği vurgulanmıştır. En sıcak günlerin geride kaldığı ve önümüzdeki günlerde daha sıcak hava dalgası olmayacağı belirtilmiştir. Ancak, önümüzdeki hafta yağışlı bir hafta olabileceği ve yağışlara dikkat edilmesi gerektiği ifade edilmiştir.

Bugün için 9 kentte sarı ve turuncu alarm verildiği bilgisi paylaşılmıştır. Bu kentler arasında Amasya, Kayseri, Malatya, Ordu, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat için sarı alarm, Samsun için ise turuncu alarm verildiği belirtilmiştir.

Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekildedir:

– Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31°C
– İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28°C
– İzmir: Az bulutlu ve açık 36°C
– Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34°C
– Antalya: Parçalı ve az bulutlu 35°C
– Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29°C
– Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28°C
– Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30°C
– Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 38°C

Yağışlı bir hafta olacağı ve dikkat edilmesi gereken noktaları içeren bu bilgiler ışığında, hava durumuna karşı tedbirli olunması önem arz etmektedir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir