Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, kuzeydoğu kesimlerde devam eden sağanak yağışlar, gece ile yarın öğle saatleri arasında Ordu ve Giresun’da yerel olarak kuvvetli olacak. Ayrıca, yarın sabah saatlerinden itibaren Trabzon, Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde de kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Bu durum sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalara neden olabilir. Bu nedenle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir.

Öte yandan, İzmir Bakırçay Üniversitesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şermin Tağıl’a göre, ağustos ayının ilk haftasında eyyam-ı bahur sıcakları etkili olacak. Bu durumda yazın en sıcak günleriyle karşılaşabiliriz.

Buna göre, hava durumuna ve güneşin etkilerine karşı dikkatli olmak önemlidir. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremi ve şapka gibi önlemler alınmalıdır. Ayrıca, su tüketimine de dikkat ederek sıcak havalarda vücudu serin tutmak önemlidir.

Sonuç olarak, hava durumu ve sıcaklık değişikliklerine karşı dikkatli olmak, sağlığımızı korumak adına önemlidir. Bu nedenle, gerekli önlemleri alarak yaz mevsimini sağlıklı bir şekilde geçirmemiz gerekmektedir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir