Marmarabirlik Zeytin Kooperatifi Rekolte Beyanı ve Fiyat Artışı

Marmarabirlik Zeytin Kooperatifi, rekolte beyanı alımlarının 16 Ekim tarihinde sona ereceğini duyurdu. Ortaklarının rekolte beyanını vermeyenlerden ürün alınmayacağını belirten kooperatif, bu yılın en yüksek rekoltesinin gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini açıkladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, uzun yıllardır gerçekçi rekolte beyanları için çaba harcadıklarını ve bu yıl zeytin kalibresinin orta ve ince dane ağırlıklı olacağını belirtti. Asa, son 3 yılda zeytin üreticilerine büyük fiyat desteği sağlandığını, alım fiyatlarında yüzde 300’lük bir artış yaşandığını ifade etti.

2021-2022 kampanyasında baş barem 20,1 lira, taban fiyat 7,4 lira, yağlık zeytin fiyatı 7 lira iken; 2022-2023 kampanyasında bu fiyatların sırasıyla 54 lira, 18,5 lira ve 16,5 lira olarak belirlendiğini söyleyen Asa, 2023-2024 kampanyasında ise baş barem 125 lira, taban fiyat 47 lira, yağlık zeytin fiyatının ise 45 lira olduğunu belirtti.

Marmarabirlik, kooperatifler ve üreticileriyle birlikte bu zorlu yılı aşacaklarına inandıklarını vurgulayan Asa, hasat döneminin Marmarabirlik için önemli bir yıl olacağını ifade etti.

Bu sezonun verimli geçmesi ve üreticilerin desteklenmesi adına çalışmalarına devam eden Marmarabirlik, zeytin sektöründe önemli bir role sahip olmaya devam ediyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir