Baile Tusnad kentinde düzenlenen bir festivalde konuşan Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa’nın ABD dış politikasını takip ederek kendi menfaatlerini göz ardı ettiğini belirtti. Orban, dünyada güç dengesinin Asya ve Rusya’ya doğru kaydığını ve Asya’nın baskın güç merkezi olacağını öngördü.

Ukrayna’nın NATO ve AB üyesi olma umutlarının gerçekleşmeyeceğini vurgulayan Orban, “Biz Avrupalıların buna parasal olarak gücü yetmiyor. Ukrayna, tampon bir ülke konumuna geri dönecek” dedi. Orban, Rusya ve ABD arasında yapılacak bir anlaşma ile Ukrayna’ya uluslararası güvenlik garantileri sağlanabileceğini dile getirdi.

Orban, Batı ülkelerinin LGBT haklarını öne çıkararak ahlaki değerleri savunmadığını söyledi. Hristiyan değerlerin korunması gerektiğini belirten Orban, “Batı’da ahlak kalmadı. Bunu Paris Olimpiyatları’nın açılışında da gördük” şeklinde konuştu.

Başka bir konuşmasında, ABD’deki başkanlık seçimlerinde eski Başkan Donald Trump’a destek veren Orban, Trump’ın seçimi kazanacağını tahmin etti. Orban, Avrupa’nın politikasını değiştirmemesi durumunda Trump’ın seçim zaferinden sonra yapabileceği tek şeyin, yenilgiyi kabul etmek olacağını iddia etti.

Azalan nüfus sorununun göçmen kabulüyle çözülemeyeceğini savunan Orban, “Azalan bir nüfusun göç ile ikame edilmesi mümkün değil. Bu, alınmaması gereken bir risktir” dedi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir