Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Türkiye’nin ilk lisanslı kuru kayısı deposunda gazetecilere yaptığı açıklamada, kayısı hasadının devam ettiğini ve üreticilerin ürünlerini depolara bıraktığını belirtti. Özcan, depoların ürünleri sağlıklı koşullarda sakladığını ve devlet desteklerinden faydalanmak isteyen üreticilere yardımcı olduğunu söyledi.

Özcan, son günlerde lisanslı depolarla ilgili bilgi kirliliği olduğunu vurgulayarak, depoların üreticiler için yapıldığını ve ürünlerin korunması amacıyla hizmet verdiğini ifade etti. Malatya’da üreticilerin lisanslı depolara ürün bırakmaya devam ettiğini ve depolara toplamda 1400 tona yakın ürün alındığını belirtti.

Üretici Ahmet Turan Keleş, lisanslı depoya ilk defa kayısı getirdiğini ve depoyu mükemmel bulduğunu ifade ederek, diğer üreticilere de depoyu değerlendirmeleri çağrısında bulundu. Diğer bir üretici Hasan Keleş ise depoya ürün bırakarak ürününü koruduğunu ve ucuza satılmaması için depoya teslim ettiğini dile getirdi.

Bu haber, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan’ın Türkiye’nin ilk lisanslı kuru kayısı deposu hakkında yaptığı açıklamaları ve üreticilerin depoyu nasıl değerlendirdiğini içermektedir. Lisanslı depoların önemi ve üreticilere sağladığı faydalar vurgulanmaktadır. Kayısı üreticilerinin depoları tercih etme sebepleri ve depoların modern yapısı da haberin içeriğinde yer almaktadır.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir