Kıbrıs Barış Harekatı ve Netflix Skandalı

Türkiye’nin hassasiyetlerini yok sayan dijital yayın platformu Netflix, Rum tezleri üzerinden 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı çarpıtarak anlatan bir dizi yayınlayacağını duyurdu. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bu duruma tepki gösterdi.

Tatar, Netflix’in Türk askerini karalayan ve Kıbrıs Barış Harekatı’nı çarpıtan bu diziyi yayımlayacak olmasına sert tepki gösterdi. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın aslında Kıbrıs Türklerini soykırımdan kurtaran bir askeri müdahale olduğunu belirtti. Bu harekatın Kıbrıs’ta kan dökülmesini durdurduğunu ve 50 yıldır bölgede barışın devam ettiğini vurguladı.

Kıbrıs meselesinin 1974’te başlamadığını ve Kıbrıs Türklerinin öncesinde çeşitli katliamlara maruz kaldığını belirten Tatar, BM’nin bu duruma müdahil olmadığını ve Kıbrıs Türklerinin katledildiğini bütün dünyanın bildiğini ifade etti.

Bu tür dizilerle propaganda yaparak izleyicileri etkilemeye çalışanların gerçekleri çarpıttığını ve bu duruma karşı kendi gerçeklerini anlatmak için farklı diziler yapma kararı aldıklarını söyledi.

Netflix’in bu tavrına karşı tepkilerini dile getireceklerini belirten Tatar, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın kilit noktalara yerleşerek AB’yi karşılarına alarak kara propagandalarını yaydıklarını ifade etti. Bu duruma karşı gereken tepkileri vereceklerini belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir