Dabakhane Mahallesi’ndeki 7 katlı Kırçuval Otel, 6 Şubat 2023’teki ilk depremde yıkıldı. Enkazda 6 voleybol, 4 ampute sporcunun bulunduğu 21 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de ekipler tarafından kurtarıldı. Otelin yıkılmasına ilişkin soruşturma başlatıldı ve otelin sahibi Zafer K. tutuklandı. Ancak 3 ay sonra yapılan itiraz sonucunda serbest bırakıldı. Savcılık soruşturmasının ardından eski Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı ve otel sahibi Zafer K. dahil 11 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

İddianamede yer alan bilirkişi raporunda, otelin 1994 yılında yapıldığı ve 2006’da tadilat gördüğü belirtilerek, ilk statik proje ile tadilat sonrası statik projede değişiklikler olduğu kaydedildi. Raporda otelin ilk statik projesinde yer alan 33 kolon sayısının 2006’daki tadilat sonrası 28’e düştüğü belirtildi. Savcı, sanıkların ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmasını talep etti.

Yıkılan otelde sporcu oğlu Resul Gün’ü kaybeden Arzu Gün, çocuklarının yaşam üçgeni kurabilecekleri alan olmadığını belirterek soruşturma sürecine katkıda bulundu.

Mahkeme heyeti, ilgili kurumlardan belgelerin talep edilmesini kararlaştırarak tutuksuz sanıkların tutuklanma taleplerini reddetti ve duruşmayı 13 Aralık 2024’e erteledi. Bu duruşmada otelin yıkılması sonucu hayatını kaybedenlerin aileleri ve sanıkların aileleri hazır bulundu.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir