ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı görüşmenin ardından Gazze’deki insani krize dikkat çekti. Harris, Gazze’de yaşanan trajik durumu görmezden gelinemeyeceğini ve sessiz kalmayacağını vurguladı. Ayrıca, ateşkes çağrısında bulunan ve barış isteyen herkese seslendiğini belirtti.

Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşmede İsrail’in kendini savunma hakkına destek verdiğini ancak bu savunmanın nasıl gerçekleştirildiğinin önemli olduğunu ifade eden Harris, Gazze’de yaşanan acıları görmezden gelemeyeceğini ve çözüm için ateşkes çağrısında bulunduğunu söyledi.

Harris ayrıca, Gazze’de yaşanan insani krize dikkat çekerken, “Haydi şu anlaşmayı yapalım. Böylece savaşı sona erdirecek bir ateşkes sağlayabiliriz. Rehineleri eve getirelim. Ve Filistin halkına çok ihtiyaç duyulan yardımı sağlayalım” şeklinde konuştu. Harris, İsrail’in güvenlik tehditlerine karşı kendini savunma hakkına destek verirken, aynı zamanda insani krize de duyarlılık gösterdiğini ve çözüm için ateşkes çağrısında bulunduğunu belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir