Ankara’da Yaşanan Asansör Faciasıyla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Ankara’da, asansörde mahsur kalan Beren Su Bolat’ın (13) hayatını kaybetmesiyle ilgili itfaiye ekibi hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Beren Su, salı günü arkadaşıyla birlikte 5 ve 6’ncı katlar arasında sıkışan asansörde kalmıştı. İhbar üzerine gelen itfaiye ekiplerinin kurtarma çalışması esnasında Beren Su, asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirirken, arkadaşı kurtarılabildi. Ankara Batı Başsavcılığı tarafından itfaiye personeli hakkında ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla adli soruşturma açılırken, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından da idari soruşturma başlatıldı.

ABB’den yapılan açıklamada, “Devam eden hukuki süreçler ve açılan soruşturmalar sonucunda ilgili makamlarca Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunu tespit edilirse tüm yasal işlemlerin hassasiyetle takip edileceği ve uygulanacağı” vurgulandı.

Bolat’ın dayısı Fatih Büyükata, itfaiye ekibinin ihmalkar davrandığını belirterek, “Çevredekiler ‘5’inci kattan değil, 6’ncı kattan açın kapıyı’ diyor. ‘Yapacağımız işi bize mi öğreteceksiniz, çekilin kenara biz halledeceğiz’ diyorlar. Açıyorlar, sonra elinde fincanla çocuğa ‘dön arkanı, ağaçtan iner gibi in, ben seni sarılıp tutacağım’ diyor. Çocuk arkasını dönüp aşağı doğru sarkınca tutmuyor. Tamamen ihmalkarlık” ifadelerini kullandı.

Bu üzücü olayla ilgili devam eden soruşturma süreci ve gelişmeler takip edilmeye devam edecektir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir