Sarıyer’de meydana gelen tekne battı olayında, 4 kişiden oluşan grup içinde bulunan 3 kişi ve 1 köpek yüzmeyi bilmediği iddia edilen bir kişi tarafından kurtarıldı. Ancak, olayda bir kişi denizde kayboldu ve arama çalışmaları devam ediyor.

Olay, Sarıyer Tarabya açıklarında saat 22.00 sularında gerçekleşti. 4 kişinin ve köpeğin bulunduğu tekne, henüz bilinmeyen bir nedenle battı. Tekne batarken, 4 kişi ve köpek sahile yüzmeye çalıştı. Sahilde bulunan vatandaşlar durumu fark ederek polis, sahil güvenlik ve sağlık ekiplerine bildirdi. Bir tekne kaptanı da durumu fark ederek 3 kişiyi ve köpeği teknesine alıp sahile çıkardı. Sağlık ekipleri, karaya çıkarılan 3 kişi ve köpeğe müdahale etti, durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Ancak, batan teknenin ardından kaybolan 1 kişi için sahil güvenlik ekipleri arama çalışmalarına devam ediyor. Tekne ve kaybolan kişinin bulunması için çalışmalar sürüyor.

Teknedeki 3 kişi ve köpeği kurtaran tekne kaptanı Akın Bektaş, olayı şu şekilde anlattı: “Biz Kireçburnu’na gidecektik, Tarabya marinadan çıktık. Arkadaşlar sahilden bağırdı, durumu anlamadık. Derin bir ses duyduk ve arkadaşları gördük. 3 kişiyi tekneye aldık ve marinaya getirdik. Polisi aradık. 3 kişi bulduk, 4 kişilik olduklarını söylediler. Tekne vilayet evinin oralarda battı. 1 kişi kaybolmuş, diğerleri kötü durumda değildi. 40 dakika suda kaldıklarını söylediler. Üçü de erkekti ve köpekleri vardı.”

Sahil güvenlik ve polis ekipleri, kaybolan kişiyi arama çalışmalarına devam ediyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir