Hava Durumu Tahmini ve Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, Göller yöresi, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Toroslar Mevkisi ile Çanakkale, Afyonkarahisar, Konya’nın batısı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Edirne ve Tekirdağ çevrelerinde öğle saatlerinde yerel kuvvetli yağışlar olabilir. Rüzgarın Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları genellikle mevsim normallerinin üzerinde seyredecek, iç kesimlerde ise 3 ila 5 derece azalacak. Rüzgar genellikle kuzeyli olacak, Akdeniz kıyılarında ise güneyli yönlerden hafif esmesi bekleniyor.

İstanbul’da yerel yağmur beklenirken, sıcaklık 33 derece olacak. Kuzey ve iç bölgelerde bu hafta yerel yağışlar görülecek ve sıcaklıklar düşecek. Güney Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise aşırı sıcaklar devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte öğle saatlerinden itibaren yerel gök gürültülü sağanak geçişlerinin beklendiğini duyurdu.

Günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde:
– Ankara: Az bulutlu, 36 derece
– İstanbul: Parçalı bulutlu, yerel sağanak yağışlı, 33 derece
– İzmir: Az bulutlu ve açık, 38 derece
– Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, 36 derece
– Antalya: Az bulutlu ve açık, 32 derece
– Samsun: Az bulutlu, 31 derece
– Trabzon: Parçalı ve az bulutlu, 29 derece
– Erzurum: Parçalı bulutlu, 29 derece
– Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, 42 derece

İstanbul’un barajlarında doluluk oranı yüzde 61.03 olarak ölçüldü. Meteoroloji Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Güven Özdemir, sıcak havalardan dolayı su tüketiminin arttığını belirterek, suyun dikkatli kullanılması konusunda uyarılarda bulundu.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir