Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, EUROCONTROL Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu’nda yer alan verilere göre Türkiye’nin hava trafiği performansını değerlendirdi. Rapora göre, 15-21 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’deki havalimanları günlük ortalama 3 bin 959 uçuş gerçekleştirerek Avrupa’da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında 6. sırada yer aldı.

İstanbul Havalimanı, günlük ortalama bin 485 uçuş ile Avrupa’nın en yoğun havalimanı olma özelliğini sürdürdü. Dünya genelinde ise 25 havalimanı arasında 15-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen ortalama 745 günlük uçak kalkışıyla İstanbul Havalimanı 7. sırada yer aldı.

Antalya Havalimanı ise günlük ortalama bin 36 uçuşla Avrupa’daki en yoğun havalimanları sıralamasında 8. sırada yer aldı. Türk hava sahası, uçuş başına 0.5 dakikanın altındaki gecikme süresi ile Avrupa’nın en verimli hava sahaları arasında yer aldı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin hava trafiği performansının uluslararası ölçekteki başarısını vurgulayarak, hava sahasının verimliliğinin devam etmesi için çalışmaların sürdürüleceğini belirtti. Bu başarıların Türk havacılık sektörünün geleceği açısından önemli olduğunu ifade etti.

Kaynak: Milimaj

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir