İsrail ve Hizbullah Arasındaki Çatışma Yükseliyor

İsrail, Lübnan’ın güneyindeki köy ve beldelere yönelik saldırıları arttırırken, Hizbullah da İsrail’e ait bazı noktaları hedef aldı.

İsrail gece saatlerinde Marcayun ilçesi başta olmak üzere ülkenin güneyinde hava saldırıları düzenledi. Savaş uçakları Nakura ve Ayta eş-Şaab beldelerini vurdu.

Batı kesiminde Ramiye ve Nakura beldeleri ile El-Labune ve El-Allam dağlarına topçu saldırıları düzenlendi. Ayrıca ‘Mavi Hat’ sınır köylerine işaret fişekleri atıldı. İsrail keşif uçakları da gece boyunca batı ve orta kesimlerdeki köylerin üzerinde uçtu. Tuffahta beldesindeki Kuseriye es-Siyad bölgesi ile Bint Cubeyl ilçesindeki Ayta eş-Şaab beldesi de savaş uçaklarının hedefi oldu.

İsrail güçleri, Hasbaya ilçesine bağlı Kefr Şeba beldesinde bir eve saldırarak yerle bir etti. Hizbullah ise İsrail’in Baranit Kışlasını ağır top mermileriyle vurduğunu duyurdu.

Lübnan’dan atılan bir roket, İsrail’in kuzeyindeki Kiryat Şimona yerleşim biriminde açık bir alana düştü. Roketin düşmesi sonucu bir okulun yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı.

Hizbullah, Kiryat Şimona’daki İsrail askerlerinin mevzilerine hava saldırısı başlattığını ve hedeflerin isabetli bir şekilde vurulduğunu açıkladı.

Bu çatışmaların devam etmesi durumunda bölgede gerginlik artabilir. Gelecek günlerde yaşanacak gelişmeler merakla bekleniyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir